לפני ששולחים סיגרי עילית לחנויות הטבק, הם צריכים להבשיל בערך כשישה חודשים במפעלים או אצל המפיצים בתאים ממוזגים. בשל הביקוש הרב לסיגרים, תהליך הבשלה זה כנראה לא תמיד מתרחש בשנים האחרונות. אי-לכך מומלץ לאחר הרכישה לאחסן את הסיגרים לתקופה של 3-6 חודשים נוספים בתיבת הלחות. במהלך תהליך ההתיישנות הסיגרים מפתחים טעם חלק ומאוזן יותר. חלק מסיגרי העילית מפתחים טעם מעודן ייחודי לאחר כמה שנים של איחסון. לבסוף, משך זמן איחסון הסיגרים הוא עניין של טעם אישי. צריך וניתן להשוות את טעמם המשתנה של הסיגרים המעודפים בתקופות איחסון שונות, במטרה למצוא את זמן ההתיישנות הטוב ביותר.
המשך לנשואי סיגרים