בתוך תיבת הלחות, סיגרים צריכים להיות מאוחסנים ברמת לחות של בערך 68-74%. נהוג לשער שהטעם האופייני של הסיגר מתפתח בצורה הטובה ביותר בתנאי לחות אלו. רמת לחות זו תומכת בדלקה שווה של הסיגר. בלחות יחסית של 70%, וטמפרטורה של 18 מעלות, האויר מכיל בערך 10 גרם של מים לכל מטר מרובע של אויר. בסביבה כזו, הסיגר צריך לספוג אחוז אידיאלי של 14% לחות למשקלו. סיגרים יבשים הם שבריריים ונשרפים מהר יותר מאחר שהדלקה שלהם לא מואטת על ידי הלחות הטבעית של הסיגר. הסיגר נוטה להיות אגרסיבי יותר ומקבל טעם מר מעט. בניגוד לסיגרים לחים שנוטים להישרף באופן לא אחיד ומקבלים טעם כבד וחומצתי. ישנם "חסידים" מעטים המעדיפים את הסיגרים שלהם עם שינויים אלו ולכן הם מאחסנים את הסיגרים שלהם במקומות יבשים או לחים. בטווח של 65-75%, סיגרים יכולים להיות מאוחסנים לתקופות ארוכות ללא כל דאגה. הזהירות נדרשת, למרות זאת, אם רמת הלחות עולה על 80%, במקרה זה הסיגרים יכולים לפתח עובש ולהתרקב.
המשך לפולימר בסיס ספוג או אקריל
רמת לחות אידיאלית
פולימר בסיס ספוג או אקריל
עד לאחרונה כל מפזרי הלחות פעלו באותה מערכת תפעול פשוטה. כולם היו מצויידים בקופסה מפלסטיק או מתכת המכילה ספוג ששימש כמלחלח. היצרן הבולט ביותר של מפזרי לחות אלו הוא החברה הצרפתית "קרדו". לכן פעמים רבות משתמשים בשם קרדו כמילה נרדפת למפזרי לחות על בסיס ספוג. מאחר וזה לא קשה במיוחד לייצר פריטים אלו, הם במהרה הועתקו/זויפו על ידי חברות שונות בדרום-מזרח אסיה אשר הציעו את המוצר בחלקיק מהמחיר של מפזרי הלחות של קרדו עם פונקציות דומות. כאשר משתמשים במפזרי לחות על בסיס ספוג, מומלץ להשתמש גם בתמיסה מיוחדת של פרופלין גליקול, אשר משפרת את המאפיינים של מפזרי לחות על בסיס ספוג. במהלך השנים האחרונות, מנסים היצרנים שיטות חלופיות לפיזור לחות. לצערנו, במקרים מסויימים זה קורה על חשבון הלקוח, כיוון שאפילו יצרנים מוכרים של מפזרי לחות שהציעו מערכות עובריות , לא עמדו במבחן הזמן. לבסוף, רק מפזרי הלחות המבוססים על פולימר אקרילי הפכו מקובלים על יצרני מפזרי הלחות השונים כתחליף הולם למפזרי הלחות מבוססי ספוג השכיחים כל כך. אם משתמשים בסוג נכון של הפולימר יש להם את המאפיין החיובי של איזון לחות יחסית ברמה של 70-72% בערך. למרבה הצער, זה לא מובטח תמיד שיעשה שימוש בפולימר הנכון/מתאים במפזרי הלחות על בסיס פולימר אקרילי. רכיב ההיי-טק של הפולימר אקרילי בתוך מפזר הלחות יכול לספוג כמויות גדולות של נוזל. הוא חייב להיות ממולא על ידי מים מעוקרים בלבד. למרות זאת יש לציין שרמת הלחות בתוך תיבת לחות חדשה מתאזנת גם רק אחרי יומיים במפזרי לחות על בסיס פולימר אקריל. בסך הכל, מפזרי לחות על בסיס פולימר אקרילי הם מומלצים מאד מאחר והם מצליחים לשמור על רמת לחות קבועה ומאוזנת ודורשים פחות התעסקות ומעקב על ידי המשתמש. בנוסף לכך, הסכנה של זיהום חיידקי היא פחותה יותר במפזרי לחות על בסיס פולימר אקרילי, מאשר מפזרי לחות על בסיס ספוג. למרות זאת, הסכנה של זיהום חיידקי לא יכולה להימנע לחלוטין, כפי שנטען מדי פעם. בכדי להקטין את הסיכון של זיהום חיידקי, כל מפזר לחות (על בסיס ספוג או פולימר) צריך להיות מוחלף אחרי בערך שנתיים! אדוריני מציע את "מפזר הלחות הפרמיה דה-לוקס של אדוריני", אחד ממערכות פיזור הלחות הפסיבית המובילות בעולם, המבוססת על היי-טק פולימר אקריל פליז. אפקט האיזון העצמי של הפולימר אקריל פליז מושלם על ידי האפשרות לכוונן את הלחות הנפלטת דרך פתחים מתכווננים של קופסת מפזר הלחות. בסך הכל, מפזר הלחות הפשוט על בסיס הספוג מספק רמת לחות טובה אם התמיסה של פרופלין גליקול הנ"ל מיושמת באופן קבוע (ראה נוזל פרופלין גליקול). מפזר לחות המבוסס על פולימר אקרילי מחזיק ביכולת טובה יותר לשמור על רמת לחות טובה. שימוש בפולימר אקרילי בנוסף מפחית את הסכנה לזיהומים חיידקים ולטווח הרחוק מכסה את ההוצאה היקרה יותר בקניה שלו על ידי חיסכון בקנייה של תמיסת פרופלין גליקול יחודית. בימים אלו, ניתן לרכוש מפזר לחות הנשלט על ידי שבב אלקטרוני כדוגמת סיגרי עדן של אדוריני במחיר סביר ביותר ובברור הבחירה הנוחה והנכונה ביותר.
המשך לנוזל הנכון
הסוד של הנוזל הנכון או האפקט הקסום של הפרופלין גליקול
שים לב בבקשה שמפזר הלחות על בסיס פולימר אקרילי כדוגמת מפזר הלחות הפרמיה דה-לוקס של אדוריני יכול להיות ממולא על ידי מים מעוקרים בלבד. ואי-לכך ההסברים הבאים הם בעלי תוקף רק לתיבת לחות מסורתית על בסיס ספוג. שני סוגי הנוזלים הבאים צרכים להיות בשימוש למילוי מפזרי לחות על בסיס ספוג בלבד.
- מים מעוקרים (אפשר לרכוש בסופרמרקטים, חניות לחלקי רכב, בתי מרקחת וכדומה)
- תמיסה מיוחדת מורכבת מ-50% פרופלין גליקול ו-50% מים מעוקרים
פרופלין גליקול הוא נוזל חסר צבע לא מזיק, בעל שני מאפיינים נוחים מאד בשימושו בתיבת הלחות. ראשית, היווצרות עובש וכמו גם היווצרות חיידקים נמנעת באופן אקטיבי. שנית, פרופלין גליקול יוצר שיכבה דקה על המשטח מפזר הלחות, אשר סופגת לחות כאשר רמת הלחות עולה על 70% ומשחרר לחות כאשר רמת הלחות פחותה מ-70%. בדרך זו מפזר הלחות עובד בתאום עצמי וייצב בצורה אוטומטית את רמת הלחות, לרמה האופטימלית של 70% לערך. תהליך זה יכול לקחת מספר ימים בתחילה, עד שהפרופלין גליקול יוצר שיכבה על המשטח ויגיע לרמת הלחות האופטימלית. פרופלין גלוקול ידוע גם בשמו פרופנידיול 1.2. אולם צריך לשים לב לא להתבלבל בינו לבין אתילן גליקול (פעמים רבות נקרא גליקול)! הטוהר של הפרופלין גליקול יכול לעמוד בדרישות הבטיחות של מזון ומשקאות. למים מעוקרים יש את היתרון על פני מי ברז מאחר והם מגינים על מפזר הלחות מהווצרות קרוזיה ועובש. מי ברז רגילים מכילים מינרלים אשר יכולים לסתום את הנקבוביות של הספוג במפזר הלחות. בנוסף לכך, מי ברז מכילים כלור וחיידקים, אשר עלולים להשפיע על הארומה בתוך תיבת הלחות ואף עלולים לגרום להיווצרות של עובש.
המשך למילוי – באיזה תכיפות
מילוי – באיזה תכיפות
מפזר לחות על בסיס פולימר (כדוגמת מפזר הלחות הפרמיה דה-לוקס של אדוריני) צריך להיות ממולא במים מעוקרים כאחת לחודש בערך. באיזה תכיפות מפזר הלחות צריך להיות ממולא תלוי בכמה גורמים: תכיפות פתיחתה של תיבת הלחות, מספר הסיגרים המאוחסן, גודלו של מפזר הלחות, לחות חיצונית, טמפרטורה חיצונית, וכדומה.
המשך למד לחות/אנלוגי או דיגיטלי